BLOG-9_PHOTO_1

Μαγειρεύοντας στη χώρα του που κ που!

especially dedicated to my lonely black knight

«Που κ που μου αρέσει να μαγειρεύω!».
«Που κ που μαγειρεύω για τους φίλους μου!!!».
«Που και που μαγειρεύω λαχταριστά φαγητά με αγάπη κ προσήλωση, με χαλαρώνει…»
Που κ που, θα μου άρεσε οι άνθρωποι να ακριβολογούμε… μερικές φορές κάνω κι εγώ παρόμοιες δηλώσεις, κι έπειτα τι;;;
Που κ που μου αρέσει να μαγειρεύω….
Πάντα μένω με αυτή την απορία μετά από σχετικές κ γενικές περί μαγειρέματος, και όχι μόνο, δηλώσεις!!!
Χωρίς καμία κριτική… απλά με την απορία.

Που κ που λοιπόν, έμενα μου αρέσει να φτιάχνω σούπες, βελουτέ συγκεκριμένα, από αυτές που τρως και ηρεμεί το μέσα σου!!! από αυτές που σερβίρεις στους φίλους και βλέπεις χαμογέλα και άδεια πιάτα… από αυτές τις σούπες που θέλεις να συνεχίζεις να τρως εάν και ξέρεις πως δεν αντέχεις άλλο!!!

Η αλήθεια είναι πως τις φτιάχνω που κ που, θα ήθελα πιο συχνά, αλήθεια!!!
Πάντως, έχει αρχίσει να χειμωνιάζει, λίγο, δηλαδή τις προάλλες φόρεσα κι ένα ελαφρύ παλτό οπότε μια σούπα την σηκώνει ο καιρός, δεν νομίζετε;

Υγ. θέλω να σας κάνω μια ερώτηση, μπορείτε να μου προσδιορίσετε την χρονική διαφορά που υποδηλώνει η έκφραση που και που σε σχέση με το αραιά και που;;; έχω ένα θέμα…

Κολοκυθόσουπα από γλυκιά κολοκύθα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 35-40 λεπτά
για 4 άτομα

υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 μεσαία ψιλοκομμένα καρότα
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ½ κουταλιά κάρυ σε σκόνη
½ τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 φλυτζάνια ζωμό κότας
2 φλυτζάνια γάλα (500ml)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. τριμμένα κάσιους

εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτετε το τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύετε με μια ξυλινη κουταλα μεχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους, για 2-4 λεπτά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα λαχανικά, την κολοκύθα και τα καρότα.
Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό κότας, το γάλα και ανακατέυετε.
Αφήνετε την σούπα να βράσει και εάν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό ή ζωμό. Κατά διαστήματα ξαφρίζετε την επιφάνεια της σούπας με μια τρυπητή κουτάλα.
Όταν η κολοκυθόσουπα έχει βράσει απομακρύνετε από την φωτιά και ανακατεύετε με ένα minipimer μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά μπολ με τα τριμμένα κάσιους.

*για να καθαρίσετε την κολοκύθα, επειδή ο φλοιός της είναι πολύ σκληρός, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε πριονωτό μαχαίρι και μεγάλη προσοχή στα δάχτυλα!

Η απαντησή σας