BLOG-8 PHOTO_1

Let’s Go Outside

Όταν η πόλη βάζει τα κρύα της, φορέστε εσείς τα ζεστά σας και απολαύστε μια βόλτα παραέξω, σε ένα βουνό, στον Υμηττό, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη… σε μια κάποια εξοχή.

Μια ωραία βόλτα, ευχάριστη κούραση, αλλαγή παραστάσεων, μια μικρή φυγή από την καθημερινότητα… Σταθείτε για λίγο έξω στο κρύο, το αντέχετε, είναι αναζωογονητικό, δεν το κάνουμε σχεδόν ποτέ, ούτε εγώ ούτε εσείς. Εντάξει, προφανώς δεν θα σας προτείνω να ξεπαγιάσετε αλλά πιστέψτε με θα περάσετε όμορφα… και σας ετοίμασα ωραία, νόστιμα, ζεστά, γεμάτα ενέργεια καλούδια!!! Θα είναι μια υπέροχη εμπειρία…it’s a promise!


Ξεκινήστε με μικρές μπαγκέτες, για ένα ελαφρύ – αλμυρό κολατσιό.

Συνεχίστε με θεϊκή μαύρη σοκολάτα, καρυκευμένη με κανέλα και βανίλια (εάν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τη σοκολάτα(;) μπορείτε να προσθέσετε καφέ εσπρέσσο)

Κι επειδή, ως γνωστό, με το κρύο καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια… καταναλώστε με την σειρά σας ξηρούς καρπούς με μπαχαρικά, καστανή ζάχαρη και άλλα, φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Είπαμε κάνει κρύο, κάπως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε!

 

Δεν θα χρειαστείτε πολλά, δεν θα κάνετε δα και πικ νικ….
Ένα θερμός, μερικά φλιτζάνια, οκ και μια χρήσης είμαι μια χαρά, μερικές χαρτοπετσέτες… α και μια σακούλα για τα σκουπίδια, συνεννοηθήκαμε, σωστά;

Θα σας πω και το μικρό μου μυστικό: έφτιαξα μερικούς ξηρούς καρπούς με μπούκοβο, καπνιστή πάπρικα, λίγο ρούμι και καστανή ζάχαρη, έτσι γιατί μου ΄ρθε η ιδέα, ήθελα να το δοκιμάσω!!! ε λοιπόν ήταν καλή ιδέα, φτιάξτε τους και δοκιμάστε τους μαζί με τη σοκολάτα, δεν θα πω τίποτα παραπάνω… έφυγα!!!

Oh enjoy a cold winter day out!

*για μια παρέα 4 ατόμων

Ζεστή σοκολάτα με κανέλα & βανίλια
1 λίτρο γάλα
250 γρ. μαύρη σοκολάτα
2 στικ κανέλας
½ κλωνάρι βανίλιας (ανοιγμένο στη μέση)

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κανέλα και το κλωνάρι της βανίλιας, και το αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε ανακατεύοντας σταθερά την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα σοκολάτα υγείας Παυλίδη των 25γρ. χωρίς να χρειαστεί να τα κόψω σε μικρότερα κομμάτια. Η υψηλή θερμοκρασία που έχει το γάλα αρκεί για να λιώσει η σοκολάτα αλλά να μην καεί!!! Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε παραπάνω σοκολάτα, ας πούμε ακόμα 100 γρ. το σηκώνει…

Ανοιχτό σάντουιτς
4 μπαγκέτες ατομικές
120 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
130 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1 αυγό
2 κ. σούπας Philadelphia
4-5 λιαστές τομάτες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για να φτιάξετε τα ανοιχτά σάντουιτς: με ένα, κατά προτίμηση, πριονωτό μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε σε σχήμα V την πάνω επιφάνεια του ψωμιού (βλ. φωτό), ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό το οποίο θα γεμίσετε . Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και τις λιαστές τομάτες και σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα πιρούνι όλα μαζί τα υλικά. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα ψωμιά και τα τοποθετείτε για 15 περίπου λεπτά, στη μεσαία θέση, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C.
Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι σας κάνει κέφι! Αυτοσχεδιάστε!!

Ξηροί καρποί με κανέλα & μοσχοκάρυδο
100 γρ. καρυδόψιχα
150 γρ. φουντούκια
200 γρ. αμύγδαλα άσπρα
150 γρ. κάσιους άψητα
80ml λικέρ φουντούκι (ή λικέρ κανέλα)
240 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κανέλα
1κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για να φτιάξετε τους ξηρούς καρπούς, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160Ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς με το λικέρ και αφήνετε για μερικά λεπτά. Χτυπάτε στη συνέχεια την ζάχαρη, την κανέλα κα το μοσχοκάρυδο στο multi, πασπαλίζετε τους ξηρούς καρπούς με το μείγμα και ανακατεύετε ξανά. Ψήνετε τους ξηρούς καρπούς, απλωμένους, σε ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 12-13 λεπτά και τους αφήνετε να κρυώσουν. Εάν τους φτιάξετε την ίδια μέρα που θα τους καταναλώσετε φτιάχνετε χάρτινα χωνάκια, όπως αυτά του καστανά και βάζετε τους ξηρούς καρπούς. Μπορείτε επίσης να τους αποθηκεύσετε σε γυάλινο δοχείο για αρκετές μέρες (5-7 μέρες) χωρίς να μαλακώσουν.

*ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τους ξηρούς καρπούς με το μπούκοβο και την καπνιστή πάπρικα.

Η απαντησή σας