BLOG-17 PHOTO_1a

I’m going bananas

Δεν φοβάμαι τίποτα, εντάξει αυτή δεν είναι η απόλυτη αλήθεια, αλλά θυμάμαι πολύ καλά πως όταν ήμουν πέντε χρονών έτσι ακριβώς ένιωθα, πως δεν φοβάμαι τίποτα!!!
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις μπανάνες;;; και σας απαντώ:καμία σχέση, ωστόσο τις μπανάνες δεν μπόρεσα να τις αγαπήσω ποτέ, ούτε τότε όταν ήμουν πέντε χρονών και τις πρωτοδοκίμασα, ούτε τώρα, μερικά χρόνια αργότερα…
Τις μπανάνες δεν τις συμπαθώ και γι αυτό τις αποφεύγω σταθερά και αμετάκλητα!!! Σήμερα όμως για κάποιο λόγο, αποφάσισα να τις αντιμετωπίσω, κάνω μια αρχή…
Μπορεί, σιγά σιγά, μετά τις μπανάνες να αρχίσω να αντιμετωπίζω και τους φόβους μου… ποιος ξέρει;;;

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά, κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες, απλώστε γενναιόδωρα την πάστα φουντουκιού, βυθίστε σε ζεστό νερό και ψήστε!!!

Oh, am I going bananas?

Εύκολη πουτίγκα με μπανάνες στον φούρνο
για 4-6 άτομα

υλικά
12 φέτες ψωμί brioche ( ή τσουρέκι)
2 μπανάνες, μεσαίες
70 γρ φουντούκια τριμμένα
180 γρ. πάστα φουντουκιού(τύπου Merenda)
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
3 μικρά αυγά
120 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500ml γάλα

για να φτιάξετε την πουτίγκα
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160Ο C. Σε μια επιφάνεια απλώνετε όλες τις φέτες του ψωμιού και με την βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας απλώνετε την πάστα φουντουκιού. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε στις μισές (6) φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα φουντούκια (κρατήστε λίγο για να το ρίξετε στο τέλος πάνω στην πουτίγκα πριν την ψήσετε). Κλείνετε τα ψωμιά όπως κάνουμε ένα τοστ και τα κόβετε κάθετα στη μέση. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύετε το γάλα και την βανίλια. Τοποθετείτε τα κομμένα τοστ σε μια μακρόστενη φόρμα (25εκ) και περιχύνετε με το μείγμα του γάλατος. Πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και τριμμένα φουντούκια και τοποθετείτε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος-ταψί. Γεμίζετε με καυτό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν-μαρί) και ψήνετε για μια ώρα. Αφήνετε την πουτίγκα να «σταθεί» όταν την βγάλετε από τον φούρνο περίπου για 15-20 λεπτά πριν την σερβίρετε.

Η απαντησή σας