BLOG-8 PHOTO_1

Cinnamon and Pistachio Rolls


Η συνταγή αυτή είναι για εσένα, γιατί ξέρω πόσο αγαπάς την κανέλα και τις σταφίδες και την ζάχαρη την καστανή, την αφράτη βουτυρένια ζύμη, ένα ένα και όλα μαζί… και κάπως λίγο αυτοσχεδίασα, γιατί ξέρεις πως είμαι εγώ, πρέπει κάπου να βάλω και τη δική μου πινελιά, αυτό το κάτι κάτι που πάντα μου λείπει!
Το αποτέλεσμα είναι απλό, αλλά ξέρω πως θα σου δώσει χαρά, πως θα γεμίσει το πρόσωπο σου με εκείνο το πλατύ χαμόγελο, το μεταδοτικό!!! γιατί ξέρεις να βρίσκεις τη χαρά στα απλά πράγματα… καθώς έφτιαχνα αυτό το γλυκό, το θυμήθηκα μετά από καιρό, σ’ ευχαριστώ που μου το έμαθες!

εξαιρετικά αφιερωμένο στους αγαπημένους μου φίλους!

για πρώτη φορά, θα στο φτιάξω με όλη μου την αγάπη και θα σου δείξω πώς να το φτιάχνεις, βήμα προς βήμα… μετά θα σε αφήσω να το φτιάξεις μόνος σου, αλλά να ξέρεις πως είμαι πάντα εδώ εάν με χρειαστείς!

Cinnamon & Pistachio Rolls
για 12-14 κομμάτια

υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
40 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
70 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. σταφίδες
25 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κάρδαμο
1 κρόκο αυγού

για να τα φτιάξετε
φτιάχνετε το τσάι, τον καφέ, τον χυμό ή ότι σας κάνει κέφι. Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνετε λίγο αλεύρι και τοποθετείτε το φύλλο της σφολιάτας και το τρυπάτε απαλά με ένα πιρούνι (step 1). Στη συνέχεια με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώνετε στη σφολιάτα το λιωμένο βούτυρο (step2). Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το κάρδαμο και τα ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας (step 3). Με ένα κουτάλι απλώνετε και πάλι σε όλη την επιφάνεια τις σταφίδες (step 4). Note: τις σταφίδες τις μούλιασα για λίγη ώρα σε μαύρο ρούμι, προφανώς, αλλά στο τέλος το ρούμι μου έβγαλε μια μικρή πίκρα… σκέφτομαι την επόμενη φορά να τις βάλω χωρίς να τις μουλιάσω! Μετά αρχίζετε να τυλίγετε την ζύμη (step 5), όχι πολύ σφιχτά, και με ένα πινέλο καθαρίζετε την σφολιάτα από το αλεύρι. Στο τελείωμα έχετε αφήσει μια μικρή λωρίδα κενή στη ζύμη όπου απλώνετε ξανά λίγο βούτυρο ώστε να «κολλήσει» η ζύμη και κλείνετε. Κόβετε σε κομμάτια περίπου 4 εκ. πάχος. Τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με ελάχιστό νερό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 C για 23-25 λεπτά.
Εάν έχει μείνει καφές, τσάι κτλ είναι τέλειος συνδυασμός… όσο είναι ζεστά!

Oh enjoy!

Η απαντησή σας