Sometimes I pretend I eat Healthy

BLOG-30 PHOTO_1
Είμαι επιρρεπής, ναι αυτή είναι η σωστή λέξη, στις ατασθαλίες… γεγονός  με το οποίο έχω «συμβιβαστεί», το απολαμβάνω κιόλας γιατί έτσι είμαι εγώ… μια μικρή ατάσθαλη!!! Αλλά γιατί να στερούμαι ορισμένων απολαύσεων, όπως μια λαχταριστή τάρτα, ένα ζουμερό μπέργκερ με φρέσκες τηγανητές πατάτες, ένα δροσερό και ξινούτσικο κοκτέιλ;;; απλά δεν βρίσκω κανέναν λόγο να υποβάλω τον εαυτό μου σε τέτοιου είδους στερήσεις! Βέβαια υπάρχουν φορές που τρώω τροφές, κατά γενική ομολογία υγιεινές, και τις απολαμβάνω το ίδιο. Για παράδειγμα τρελαίνομαι για σαλάτες και κάπου λοιπόν, δοκίμασα μια σαλάτα με κινόα, ήταν νόστιμο και ενθουσιάστηκα. Είχα καιρό να φάω κινόα και θυμήθηκα πως και την προηγούμενη φορά το είχα απολαύσει… αλλά γιατί δεν το χρησιμοποιώ σκέφτηκα σχεδόν ποτέ, γιατί δεν φτιάχνω κάτι δικό μου με κινόα;;; ε δεν το φτιάχνω γιατί το έχω κατατάξει στα «ξενέρωτα», αλλά αποφάσισα να το ψάξω λιγάκι και να αυτοσχεδιάσω. Έχω να μοιραστώ, εν συντομία, μαζί σας τα εξής ευρήματα: είναι σπόρος, δεν είναι δημητριακό,  με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, Ω3 λιπαρά, σε μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και δεν έχει γλουτένη, ουαου, είναι μια Υπερτροφή όπως τις ονομάζουν! Επίσης βοηθάει στη συγκέντρωση, στη καρδιά, στις ημικρανίες και είναι εύπεπτο… ε μια προσπάθεια την αξίζει!

BLOG-30 PHOTO_2
Σκέφτηκα μια τέτοια υπερτροφή να την καταναλώσω το πρωί για να πάρω υπερδύναμη, επίσης γιατί συνήθως στην πορεία της μέρας μου η μικρή ατάσθαλη Άννα υπερτερεί των υπερτροφών….

Το κινόα το βράζεις όπως το ρύζι, επίσης πριν το βράσεις πρέπει να το βάλεις κάτω απο τρεχούμενο νερό και να το τρίψεις καλά καλά με υπομονή, με τα δάχτυλα σου, μάλλον με ολόκληρη τη παλάμη.

BLOG-29 PHOTO_1
BLOG-30 PHOTO_4
BLOG-30 PHOTO_5

Τελικά το έβρασα με ζάχαρη καστανή, κανέλα και λίγο γαρύφαλλο…μετά το έβαλα σε ένα μπολ με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα κράνμπερι και μπανάνες, που φρέσκες δεν μου αρέσουν καθόλου, έβαλα και λίγο μέλι από πάνω και το απόλαυσα, μα πραγματικά το έφαγα με τη ψυχή μου… ίσως κατά διαστήματα μουγκανίζοντας κιόλας, ξέρω περιττές πληροφορίες… απολαύστε το και συνεχίστε τη μέρα σας σαν να μην έγινε τίποτε!!!

Oh quinoa I’m, almost, mad about you!!!

BLOG-30 PHOTO_6

Quinoa for Breakfast

Υλικά

250 gr. Κινόα χρυσή & κόκκινη

2 κουταλιές Καστανη ζαχαρη

1 Κανελα στικ

2 γαρυφαλλα

1/2  κουταλιά φιλέ αμυγδαλο

1/2 κουταλιά φουντούκι

2 κουταλιές κρανμπερι αποξηραμένα

4-5 μπανάνες αποξηραμένες

1 κ.γ. μέλι

για να φτιάξετε το πρωινό σας, βράζετε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και το γαρύφαλλο. Αφήνετε το κινόα να κρυώσει και σερβίρετε με τα υπόλοιπα υλικά. Η ποσότητα είναι για 3 με 4 μπολ πρωινού, μπορείτε να διατηρείσετε το κινόα στο ψυγείο.

 

 

 

 

Η απαντησή σας