opening_asbete

Ω το πρώτο (μου) Ασμπέτε

opening_asbete

Oh my first Asbete

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις ελληνικές ταινίες, ίσως γι αυτό να μου διέφευγε η γνωστή στους περισσότερους, όπως αργότερα διαπίστωσα, έκφραση «Ασμπέτε» aka To Know Us Better. Ουαου, ευφυέστατο σκέφτηκα όταν μου μίλησε για το εγχείρημα ο  φίλτατος Λευθέρης Πλακίδας. Ναι, να βρεθούμε, ναι να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε… λες και οι τρεις διοργανωτές του Ασμπέτε ( Μπέσυ Μαστραντώνη, Κατερίνα Σελίμου & Λευθέρης Πλακίδας) ήταν μέσα στο μυαλό μου, κοίτα να δεις!!!

Asbete_party

asbete_party2

Ο Λευθέρης είναι αγαπημένος φίλος εδώ και πολλά χρόνια, γνωστή δε η «ιδιότητα» του να φέρνει τους ανθρώπους κοντά! Όταν  μου πρότεινε να παρευρεθώ στο Ασμπέτε η απάντηση μου ήταν εντελώς αυθόρμητη, «Μα φυσικά και θα έρθω, α να σας φτιάξω και κάτι; γιατί όχι…

Καλές οι φωτογραφίες, δεν λέω, αλλά το «ζωντανό πράμα» είναι άλλη απόλαυση!

Το πρώτο, ever, Ασμπέτε φιλοξενήθηκε στην CheapArt στο Χαλάνδρι και είχε μεγάλη επιτυχία! Εγώ έφυγα πιο αισιόδοξη, πιο γεμάτη, έμαθα καινούρια πράγματα που συμβαίνουν και δεν τα ήξερα καν,  γνώρισα όμορφους ανθρώπους, τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από μια ανοιξιάτικη Κυριακή !!!

Asbete_party3

Για το Ασμπέτε έφτιαξα αυτά τα απλά, ένα αλμυρό και ένα γλυκό για να υπάρχει ισορροπία… έχω την εντύπωση πως άρεσαν!!! Εαν τα φτιάξετε πείτε μου εαν σας άρεσαν κι εσάς, εαν άρεσαν και σε όσους τα μοιραστήκατε…

Cheesecake με βάση brownie

Υλικά

βάση

185 γρ. βούτυρο λιωμένο

¼ κούπας κακάο

180 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική

2 αβγά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

cheesecake

285 γρ. τύρι κρέμα

4 κουταλιές ζάχαρη

2 αβγά

για να φτιάξετε το cheesecake brownie

σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αβγά και στη συνέχεια, το βούτυρο, το κακάο και τέλος το αλέυρι, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Για το μέρος του cheesecake ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Τοποθετείτε το μειγμα της βάσης σε ένα αντικολλητικό ταψί 20 x 20 εκ. ( προεραιτικά με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 160 C για 45 – 50 λεπτά.
Asbete_chbrAsbete_cheesebrownie-(1-of-1)

Τάρτα (τύπου) Κις Λωρέν

Υλικά

1 φύλλο για τάρτα (τύπου κουρού)

200 γρ. κρέμα γάλακτος

3 αυγά

150 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο

150 γρ. γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης ) τριμμένη

50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Asbete_quicheAsbete_prep5-(1-of-1)

για να φτιάξω την τάρτα χρησιμοποίησα μια παραλληλόγραμμη ταρτιέρα αλλά και η κλασσική στρογγυλή είναι μια χαρά. Σ ένα μπολ ανακάτεψα την Ντιζόν με ελάχιστη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια χτύπησα ελαφρώς τα αυγά. Έριξα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και τα υπόλοιπα υλικά, τόσο απλό. Εαν η ταρτιέρα είναι αντικολλητική δεν χρειάζεται βουτύρωμα ή αντικολλητικό χαρτί, το βλέπετε! Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 40- 45 λεπτά.

Η απαντησή σας