BLOG-22_PHOTO_1.jpg

Amalia’s Avocado Party

Όταν λοιπόν αυτό το… with a little help from my friends, αποδεικνύεται περίτρανα πως ισχύει, δεν μπορώ παρά να νιώθω απέραντη χαρά για τη ζωή! Ναι το ομολογώ, είμαι βαθιά συναισθηματική, ναι μερικές φορές είμαι drama queen, αλλά προσπαθώ να εκτιμώ ό,τι μου δίνεται τόσο απλόχερα…
κι εκεί που, για ακόμη μια φορά, η συμβολή ενός φίλου ήταν απαραίτητη, η Αμαλία με τον μοναδικά αφοπλιστικό της τρόπο μου έδωσε την λύση: « γιατί δεν κάνεις κάτι με αβοκάντο και ίσως ντομάτα που είναι και δροσιστικός συνδυασμός; Ανοίγει και ο καιρός άλλωστε…»
Μα πως δεν το είχα σκεφτεί; Ξαφνικά ήταν ολοφάνερο πως το βουτυρένιο αβοκάντο έπρεπε να συνδυαστεί με γεύσεις ξινές, αλμυρές, δροσερές και κάπως πικάντικές… φυσικά ήξερα ποια υλικά θα μου έδιναν αυτό το γευστικότατο αποτέλεσμα, άλλωστε είναι όλα πολύ πολύ αγαπημένα μου!

*κι όπως λέει κι ο  μπρο ο συνδυασμός τα σπάει

 Το αβοκάντο θέλει μερικές, συγκεκριμένες αλλά απλές κινήσεις για να σας «φανερωθεί»…

Το κοτόπουλο, αποκτάει ένα κάποιο ενδιαφέρον με λίγη- αρκετή δηλαδή- καπνιστή πάπρικα, and so on and so forth…

Oh enjoy, really do!!!

Open Sandwiches with Avocado Spread
για 2-4 άτομα

υλικά
2 φέτες ψωμί του τοστ, φρυγανισμένες
μισή μπαγκέτα, κομμένη στη μέση
2 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι κομμένα σε μικρά κομμάτια
150 γρ. καπνιστό σολομό
2 αβοκάντο, ώριμα
2 λάιμ
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαία τομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. πάπρικα

για να τα φτιάξετε
τοποθετείτε τα ωραία σας ποτήρια – σφηνάκια και το μπουκάλι της τεκίλας στην κατάψυξη…
Κόβετε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και ρίχνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο, χυμό από μισό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και με ένα πιρούνι το «πατάτε» μέχρι να γίνει πουρές (εγγυημένο αγχολυτικό). Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε τα ¾ της ψιλοκομμένης τομάτας, με το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και λάιμ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας σταθερά, τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα οποία έχετε μαρινάρει για 15 λεπτά σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τις δύο πάπρικες.
Παίρνετε τα ψωμιά, απλώνετε το αβοκάντο, στην εκδοχή με το κοτόπουλο βάζετε το μείγμα της τομάτας με τον κόλιανδρο, στην εκδοχή με τον καπνιστό σολομό βάζετε σκέτη την ψιλοκομμένη τομάτα. Τελειώνετε αντίστοιχα με το κοτόπουλο και τον καπνιστό σολομό και αρκετές σταγόνες λάιμ παντού.

Τη συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε, ανοίγετε την κατάψυξη….

Η απαντησή σας