Oh it had better be tonight

Εδώ και δύο μέρες δεν μπορώ να βγάλω αυτή τη σκέψη από το μυαλό μου… μα πόσο μοναδικά ξεκαρδιστική μπορεί να είναι μια ταινία; Νομίζω καμία άλλη όσο το “The Party” (1968) με τον έναν και ανεπανάληπτο Peter Sellers. Έχω την εντύπωση πως πέρασαν περίπου 20 χρόνια από τη πρώτη φορά που την είδα, μικρό παιδί ακόμα, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω τα δάκρυα που έτρεχαν ασταμάτητα από τα γέλια!
Οι ατελείωτες ‘γκάφες’ του Ινδού Peter, η σουρεάλ συμπεριφορά του αλκοολικού σερβιτόρου, οι γελοιοτατοι, “comme il faut” Αμερικάνοι της εποχής… όλοι μαζί ένα κράμα κλαυσίγελου.
Έκτοτε έχω δει την ταινία αρκετές φορές και συνεχίζω μέχρι και σήμερα να την θεωρώ αξεπέραστη, πώς να το πω μου φτιάχνει τη διάθεση και νομίζω πως ήρθε η ώρα να την ξανά-ξαναδώ, χρειάζομαι μια τόνωση διάθεσης και άμεσα μάλιστα.
Σκέφτομαι να φωνάξω μερικούς φίλους να την δούμε παρέα και ήδη μας φαντάζομαι να γελάμε όλοι μαζί μέχρι δακρύων… έχω την εντύπωση ότι ο Peter έχει αυτή την σπάνια ικανότητα!
Θα βάλω και κάτι εύκολο, πολύ εύκολο, στον φούρνο, να ,μην πάει ξεροσφύρι το γέλιο! Σκέφτομαι κάτι αμερικάνικης καταγωγής, έτσι για να το διασκεδάσουμε! Α και κάτι να πιούμε, τι ήταν άραγε a la mode στα «αστικά» Αμερικάνικα πάρτυ στα τέλη της δεκαετίας του ’60;
“Vodka or Scotch Sir?”
Οh it had better be tonight!

 

Popovers με διάφορα
για 6 άτομα
χρόνος ψησίματος: 23 λεπτά στους 200 C.

Υλικά βάσης
1 αβγό μεγάλο
75 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
160 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
3-4 κουταλάκια του γλυκού φουντουκέλαιο ή σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με το γάλα και προσθέτετε ανακατεύοντας το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι. Αφήνετε τον χυλό να σταθεί για 20 – 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Σε 12 θήκες για μικρά ταρτάκια (30 ml) ρίχνετε μερικές σταγόνες φουντουκέλαιο και τοποθετείτε για 3-4 λεπτά στον φούρνο. Στη συνέχεια αδειάζετε τον χυλό σας στις θήκες και ψήνετε για 23-25 λεπτά, μέχρι οι βάσεις σας να αποκτήσουν ένα καστανό-χρυσαφί χρώμα.
Σε κάθε ψημένη «βάση» τοποθετείτε μια κουταλιά του γλυκού σάλτσα τομάτα, μια κουταλιά του γλυκού ανθότυρο και μια πρέζα καπνιστή πάπρικα. Ένας άλλος συνδυασμός είναι μπλε τυρί με καρύδι. Εναλλακτικά, βούτυρο με αλάτι, λεπτές φέτες ραπανιού και σουσάμι. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι, εν ολίγοις βάλτε ό,τι έχετε στο ψυγείο ή απλά ό, τι σας κάνει κέφι…

Η απαντησή σας