BLOG-8 PHOTO_1

Barca My Love

Ένα ταξίδι ακυρώνεται, ένα άλλο προκύπτει… Έτσι απλά, μέσα σε μια μέρα, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, χάρτης της πόλης, εστιατόρια, πάσο για μουσεία, μια μικρή βαλίτσα, αθλητικά παπούτσια και φύγαμε για Μπάρτσα!

Η Βαρκελώνη ήταν για εμένα ένας αγαπημένος προορισμός, μια πόλη που χωρίς να την έχω επισκεφθεί, την είχα πάντα μέσα στην καρδιά μου.

Ήθελα να πάω, έπρεπε να πάω. Μπορεί να είχα πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμαστώ για όλα τα καλά της Βαρκελώνης, αλλά είχα Inside info ( thank you H and M), καθώς και 3 γεμάτες ώρες διάβασμα στο αεροπλάνο.

Προφανώς, δεν θα σας μιλήσω για τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης, τα οποία είναι πολλά και εξαιρετικά…

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, γιατί ναι είμαι ενθουσιασμένη, την γαστρονομική μoυ εμπειρία στην Βαρκελώνη, αλλά από πού να πρωταρχίσω???

Cal Pep, το μαγαζί στενόμακρο, παλιό, ψιλό-αδιάφορο, αυτό που λέμε δεν το πιάνει το μάτι σου… Ωστόσο, γεμάτο, φίσκα(sic)

«Θα περιμένετε λίγο» μας κάνει νόημα ένας νεαρός πίσω από τη μπάρα. Δεν ήμασταν οι μόνοι. Η αναμονή μικρή, γύρω στα δέκα λεπτά, άλλωστε οι γεύσεις μας αποζημίωσαν με το παραπάνω για την ολιγόλεπτη αναμονή.

Τα πιάτα τους, μικρά αν και όχι tapas, απλά και συγχρόνως εξαιρετικά. Ψημένο χωριάτικο ψωμί με σκόρδο, ελαιόλαδο και τριμμένη τομάτα ( να μην ξεχάσω να το φτιάξω!!!), μικρές πεταλίδες αχνιστές και καλαμαράκι ψητό, σαν βαμβάκι. Πικάντικος τόνος ταρταρ και παγωμένη μπύρα!!! Τα απλά πράγματα είναι τελικά τα πιο ωραία!

Οι επόμενοι πελάτες που κατέφθασαν στο μαγαζί δεν κάθισαν, γιατί έκλειναν για μεσημεριανή σιέστα, έτσι απλά την ώρα που τρώγαμε, κατέβασαν τα κεπέγκια, που λέει κι ο αδελφός μου, και έπιασαν να τρίβουν τις κουζίνες…

Εκεί όμως που θα ήθελα πραγματικά να σας «πάω» είναι στην περίφημη αγορά της Βαρκελώνης, γνωστή ως Boqueria.

Στην κεντρική αγορά της Βαρκελώνης κανείς βρίσκει ό,τι τραβάει η ψυχή του. Απολαύστε έστω και φωτογραφικά.

και επειδή όλα κάποια στιγμή τελειώνουν, γεγονός, στο καλό 2012!

Η απαντησή σας