welcome-you-drink-l

Welcome You Drink

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να αρχίσεις να γράφεις ένα blog … ειδικά όταν έχεις  πολλά να πεις;;; Ίσως τελικά να μην θέλει και τόσο σκέψη όσο πράξη. «Έλα, μην το σκέφτεσαι και τόσο πολύ, ξεκίνα να γράφεις και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν…» άκουσα τον εαυτό μου να μου λέει με σιγανή αλλά σταθερή φωνή, «…κάτι θα ξέρω», ξανά-σκέφτηκα και άνοιξα τον υπολογιστή. Είναι σχεδόν καλοκαίρι, και όπως διαφαίνεται ένα διόλου εύκολο καλοκαίρι, αλλά η ζωή συνεχίζεται… η ζωή πάντα συνεχίζεται, κι εγώ έχω να υποδεχτώ φίλους, πολλούς και καινούριους φίλους. Θα ήθελα να τους προσφέρω κάτι καλοκαιρινό, κάτι καλοκαιρινό, δροσιστικό και κόντρα στο κλίμα της εποχής, κάτι που θα χαρίσει χαμόγελα στα πρόσωπα των καινούριων μου φίλων και θα μας φέρει πιο κοντά…

Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι λάιμ, λεμόνια, πάγο, σόδα, ζάχαρη καστανή, λευκό ρούμι… αλλά πιο πολύ από όλα, θέλω όλα αυτά μέσα σε μια μεγάλη καράφα!!!
Αγαπάω τα λεμόνια από πάντα και για πάντα!!! μπορεί να είναι ο χαμηλός μου αιματοκρίτης, αρχίζουμε να γνωριζόμαστε καλύτερα τώρα, αλλά με λίγη καστανή ζάχαρη είμαι σίγουρη πως τα αγαπάμε όλοι, σχεδόν!!! Χυμός εσπεριδοειδών και καστανή ζάχαρη, ζεσταίνουμε λίγο και προχωράμε..

Ο τριμμένος πάγος, θέλει λίγο κόπο αλλά εάν σας κάνει κέφι αξίζει και αλλάζει όλη την αίσθηση του ποτού σας. Μια πετσέτα κουζίνας, λίγη δύναμη και χτυπάτε χτυπάτε χτυπάτε, τον πάγο… και αυτό ήταν!

 WELCOME YOU DRINK
15-20 λεπτά θέλετε για να το φτιάξετε
Ποτάκι για 4 άτομα

Θα χρειαστείτε
Χυμό από 2 λάιμ
Χυμό από 2 λεμόνια
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 λάιμ κομμένο στα 8
3-4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
4 δόσεις λευκό ρούμι
8-10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
600ml Σόδα
2 φακελάκια πράσινο τσάι
Πάγο

Για να το φτιάξετε
Σε μια μικρή κανάτα φτιάχνετε το κρύο τσάι με την σόδα, αφήνετε για 5-6 λεπτά στο πλάι.
Στην μεγάλη κανάτα ρίχνετε την καστανή ζάχαρη, τις φέτες λεμόνι, το κομμένο λάιμ και τα πατάτε με ένα ξύλινο γουδοχέρι ή με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Ρίχνετε τον χυμό των λάιμ και λεμονιών στην κανάτα, ανακατεύετε με την κουτάλα κι αφήνετε για λίγο.
Μέσα σε μια πετσέτα κουζίνας χτυπάτε τον πάγο μέχρι να σπάσει στο σημείο που θέλετε.
Εάν έχετε μπλέντερ μπορείτε να θρυμματίσετε τον πάγο.
Ρίχνετε το ρούμι, εάν θέλετε πιο δυνατό το ποτό σας ρίχνετε περισσότερο, ε ναι!!!
Τέλος αδειάζετε την παγωμένο τσάι – σόδα στην κανάτα αναδεύετε ζωηρά και ρίχνετε τον πάγο, τριμμένο ή όχι!!!
Σερβίρετε με μιας και απολαμβάνετε με τους αγαπημένους σας φίλους
Oh enjoy…really!!!

Η απαντησή σας