BLOG-4 PHOTO_1

Ονειρεύτηκα ένα Kυριακάτικο Πρωινό

dreamy-breakfast

If I am butter than he’s a hot knife

Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι δεν βλέπω όνειρα, άλλες φορές πάλι βλέπω όνειρα που φαντάζουν τόσο ζωντανά, που δεν πιστεύω ότι ήταν όνειρο… κάπως έτσι ήταν το όνειρο που είδα τις προάλλες, ζωντανό και πραγματικό όσο τίποτε άλλο!!! Μετά το σκέφτηκα καλύτερα και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: μάλλον πεινούσα και πολύ μάλιστα γιατί στο όνειρο μου σχεδόν μύρισα και γεύτηκα εκείνα τα λαχταριστά pancakes που είχα μόλις ψήσει.

Κυριακή πρωί, η μέρα είναι ηλιόλουστη, λίγο δροσερή αλλά με έναν λαμπρό ήλιο, άλλωστε είναι φθινόπωρο, το μυρίζεις στον αέρα. Ο καφές μοσχομυρίζει, πράμα περίεργο, αφού ακόμα κοιμάμαι…
“αλήθεια ποιος έφτιαξε καφέ?”

ingredients

Σηκώνομαι από το κρεβάτι με μεγάλη όρεξη και με την κούπα του καφέ μου ανά χείρας, ξεκινάω να φτιάξω αφράτα λαχταριστά pancakes, τηγανίτες τις έλεγε η γιαγιά μου αλλά δικαιολογείτο γιατί τις τηγάνιζε μέσα σε καυτό λάδι!!! Μετά όπως είναι ζεστά θα τα φάω με πολύ πολύ βούτυρο, για να με πιάσει, και μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα, δεν ξέρω ακόμα!

Να εξηγηθώ, τα συγκεκριμένα pancakes είναι αυτό που λέμε χειροποίητα, εντελώς, και θέλουν λίγο χρόνο και υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα δώσει μεγάλα χαμόγελα στους αγαπημένους σας, που θα έχουν την χαρά να τα δοκιμάσουν!!!

Pancakes με ανθότυρο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
για 4 άτομα

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
½ κλωνάρι φρέσκια βανίλια
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
350 γρ. γάλα
220 γρ. ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
ελαιόλαδο για το τηγάνι
βούτυρο & μαρμελάδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα σε ένα ομοιογενές μείγμα. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγετε το κλωνάρι της βανίλιας στη μέση και πιέζοντας ελαφρά με την λάμα του μαχαιριού αφαιρείτε το εσωτερικό και το προσθέτετε στο μπολ, ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις. Στην συνέχεια προσθέτετε ανακατεύοντας το ανθότυρο. Με ένα πινέλο αλείφετε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ζεσταίνετε καλά και με μια κουτάλα ρίχνετε στο τηγάνι μια δόση κάθε φορά. Ψήνετε κάθε pancake για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρετε τα pancakes με βούτυρο και μαρμελάδα ή με ότι σας κάνει όρεξη!!!

 

Η απαντησή σας