BLOG-31 PHOTO_1

Pasta Darling

BLOG-31 PHOTO_1

Ορισμένα κλισέ είναι αξεπέραστα… να για παράδειγμα Ιταλία σημαίνει ζυμαρικά, εντάξει και πίτσα και Ρώμη και Κολοσσαίο και Πίζα και πολλά πολλά άλλα, δεν αντιλέγω… αλλά βασικά Ιταλία = πάστα & πίτσα τέλος!

Πολύ κλισέ, πολύ προβλέψιμο αλλά δεν αντέχω έπρεπε να βάλω γι ακόμη μια φορά κάτι στο φούρνο. Για να είμαι ειλικρινής, τα κέικ και τα μπισκότα με κούρασαν λιγάκι, δεν τα τρώω κιόλας…ε ναι οι αλτρουιστικές μου διαθέσεις άρχισαν να με εγκαταλείπουν, ήθελα κάτι να το φάω κι εγώ για αλλαγή!!! Έτυχε να δω για 2η ή 3η, 4η ίσως φορά το Ocean’s 12…κι όπως ο Μπραντ στην πρώτη κιόλας σκηνή «διέφευγε» από το παράθυρο, άκουσα την Ornella Vanoni, να τραγουδά και ξαφνικά ήταν ολοφάνερο, πάστα στο φούρνο, αγαπημένος μου συνδυασμός!! Έβλεπα τον Μπραντ και σκεφτούμουν φαγητό, ανησυχητικό ίσως…

Να είναι χορταστικά  τα ζυμαρικά, σκέφτηκα, και νόστιμα, με λαχανικά, απλά, χωρίς πολλά πολλά! Φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα, στο χέρι…

BLOG-31 PHOTO_2
Τα λαχανικά «περασμένα» από τη κατσαρόλα, ελαφρώς ώστε να κρατάνε…
BLOG-31 PHOTO_3

BLOG-31 PHOTO_4

Τα ζυμαρικά μου κοχύλια, μεγάλα για να τα γεμίσω με τα λαχανικά…

BLOG-31 PHOTO_5

Έχει αρκετή δουλειά αλλά αξίζει, αξίζει κάθε μια μπουκιά που απολαμβάνεις στο τέλος!!!

BLOG-31 PHOTO_8oh enjoy darling!!!

Κοχύλια με λαχανικά στο φούρνο
Υλικά

1 μικρό μπρόκολο, τις κορφές

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 μικρά κολοκυθάκια

2 καρότα

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

3-4 κουταλιές μυρώνια

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα

150 γρ. παρμεζάνα ή Σαν Μιχάλη

250 γρ. σάλτσα τομάτας

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για να φτιάξετε τα ζυμαρικά θέλετε υπομονή, χρόνο και ένα καλό μαχαίρι.

ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά ( βλ. φωτό!!!). Σ ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά ξεκινώντας από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, πιπεριές, καρότο, μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε  για 2-3 λεπτά και ρίχνετε τη μισή  ποσότητα της σάλτσας τομάτας, αφήνετε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, στο τέλος  προσθέτετε τα μυρώνια. (το σκόρδο το αφαιρώ)

Βράζετε εν τω μεταξύ τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Γεμίζετε με ένα μικρό κουταλάκι τα κοχύλια, τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος,  περιχύνετε την υπόλοιπη σάλτσα, ρίχνετε από πάνω το τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά.

*είχα λίγα αποξηραμένα μανιτάρια, τα μούλιασα σε λίγο νερό και τα προσέθεσα στα λαχανικά…

Η απαντησή σας