Truffles_Central

Spicy Chocolate Truffles

Truffles_Central

Έφτιαξα αυτά τα σοκολατάκια με μαύρη πικρή σοκολάτα, γιατί μου αρέσει το γλυκό να έχει πάντα μια επίγευση πικρού! Γιατί νομίζω πως  δοκιμάζοντας το πικρό εκτιμάς καλύτερα και το γλυκό. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι συγκρίσεις αλλά πως να το κάνουμε το παιχνίδι των γεύσεων στηρίζεται στις εναλλαγές ,από πικρό σε γλυκό, από γλυκό σε καυτερό και πάει λέγοντας!
truffles_ingridients

truffles_ingridients_f
Γι αυτό η γλυκόπικρη σοκολάτα, το πικραμύγδαλο, το εκρηκτικά καυτερό μπούκοβο και το αρωματικό μαύρο ρούμι συνδυάζονται, για να γευθείς σε ένα μόνο σοκολατάκι όλες αυτές τις εναλλαγές… αυτό που το βάζεις στο στόμα, κλείνεις τα μάτια και είναι σαν να βλέπεις πυροτεχνήματα μικρά στην αρχή και μεγάλα, φαντασμαγορικά στη συνέχεια… μετά θες κι άλλο γιατί πόσες φορές σου συμβαίνει αυτό το μοναδικό;
truffles_block
Χρησιμοποίησα το μπούκοβο και το ρούμι με αρκετή σύνεση ομολογώ, μια «αρετή» που δεν με είναι από τις κυρίαρχες του χαρακτήρα μου….παρακαλώ νιώστε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσετε στις ποσότητες & Let me know!!! Άλλωστε μερικοί το προτιμούν καυτό… περί ορέξεως  ουδείς λόγος!

truffles_bitten
Oh do enjoy!!!

 

Spicy Chocolate Truffles

υλικά

600 γρ. κουβερτούρα

180 ml  κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. πικραμύγαλο (εκχύλισμα)

1,5  κουταλιά μπούκοβο

1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

 

για να φτιάξετε τα τρουφάκια, λιώνετε σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί η σοκολάτα,  σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει και το μέιγμα γυαλίζει κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Σε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετείτε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Κόβετε με ένα ίσιο μαχαίρι σε μικρά σοκολατάκια, βουτώντας το μαχαίρι πάντα σε ένα ποτήρι με νερό, για να μην κολλάει το μαχαίρι στη σοκολάτα. Η υφή είναι αρκετά μαλακή ακόμα κι όταν περάσου οι 3 ώρες στο ψυγείο.

*διατηρούνται για τουλάχιστον μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Η απαντησή σας